- Bio -

De Engels Duitse bariton Lionel von Lawrence begon zijn studie klassieke zang bij Yvonne Schiffelers, aan het conservatorium te Maastricht in 2009. Tijdens zijn studie deed hij veel bühne ervaring op als koorlid tijdens producties van Opera Zuid. Daarnaast is hij sinds 2010 lid van het mannenkoor van André Rieu. Naast zijn studie zong hij als concertzanger verschillende solostukken zoals de bas solo in Drovak’s Mass in D-major.


Tijdens de vier jaar durende bachelor zong hij verschillende rollen in meerdere schoolproducties, zoals: “Un Monsieur barbu” van Poulenc’s Les Mamelles de Tirésias. En in 2013 studeerde hij af met de rol van “Peter” in Hänsel und Gretel


Na zijn Bachelor begon hij aan zijn Master. Hij begon eerst aan de HKU te Utrecht, waar hij de rol van “Larkens” in de schoolproductie van Puccini’s La fanciulla del west zong. Maar na korte tijd besloot hij muziek theater klassiek te studeren bij Harry Ruijl aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten te Tilburg. In deze periode trad hij op in zijn eigen geënsceneerde theaterversie van Ralph Vaughan Williams’ Songs of travel en zong delen van de bariton solo’s van Carl Orff’s Carmina Burana tijdens een koorconcert met Louis Buskens als dirigent. 


Naast zijn Masterstudie trad Lionel voornamelijk buiten school op. Hij zong als koorlid  in producties van de DNRO (De Nederlandse Reisopera) en als solist in verschillende koren en operagezelschappen. Begin 2015 debuteerde hij met de rol van “Escamillo” van Bizet’s Carmen in een jongeren opera van Opera Zuid.
Later dat jaar zong hij de bariton solo van Brahms’ Ein deutsches Requiem, onder leiding van Charles van der Veeke. In juni 2015 zong hij de rol van “Monostatos” in een herschreven versie van Mozart’s Die Zauberflöte, genaamd: The electric flute, met operagezelschap Opera Spanga onder leiding van Corina van Eijk. 


In november 2016 rondde hij zijn Master succesvol af in een theaterversie van Carlf Orff’s Carmina Burana met operagroep “THE FAT LADY” onder leiding van Tamir Chasson. Sindsdien maakt hij deel uit van het huisensemble en heeft rollen gezongen zoals “Papageno” uit Mozart’s Die Zauberflöte en “Orfeo” uit Glucks Orfeo ed Euridice. Zijn Musicaldebuut maakte hij als deel van het Harlemensemble in Ragtime aan het “Landestheater Linz”. Ook debuteerde hij bij de operagezelschap “Opera Compact” in een nieuw geschreven theatervoorstelling Ik haat Opera!.
Tegenwoordig werkt hij met Holger Falk en Tamir Chasson, en treedt op als solist met koren, musicals en opera producties in Nederland en het buitenland.